Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Nová sezona se chystá V MOL lize bude devět českých týmů

V MOL lize bude  devět  českých týmů

foto: Petr Pelíšek

12. 06. 2020 - 07:00

Soutěžní ročník 2019/2020 nebyl MOL ligy házenkářek ze známých důvodů dohrán. O účast v soutěži pro další sezónu projevila zájem všechna družstva, která startovala v letošním soutěžním ročníku, ale také družstvo DHC Plzeň jako první v pořadí 1. ligy žen před jejím anulováním. Exekutiva Českého svazu házené (ČSH) nominovala do MOL ligy pro sezónu 2020/2021 devět českých týmů.

Do nejvyšší soutěže žen – česko-slovenské MOL ligy - se na české straně přihlásili všichni účastníci minulého ročníku a nově také DHC Plzeň, vedoucí tým nedohrané sezóny první ligy žen. „Soutěžní komise ČSH prověřila případná stanoviska aktuálních účastníků soutěže k možnému zařazení dalšího účastníka z České republiky i s ohledem na fakt, že je předpokládáno přihlášení pouze 4 družstev ze Slovenska. Dále jsme požádali o stanovisko také Slovenský svaz házené, jehož výkonný výbor schválil účast 9 českých týmů v MOL lize žen v soutěžním ročníku 2020/2021,“ řekl předseda Soutěžní komise ČSH Petr Novák po svazový web.

Soutěžní komise tak navrhla Exekutivě ČSH nominaci devíti účastníků, která byla schválena na jednání Exekutivy ČSH dne 4. června 2020. Exekutiva ČSH tak nominuje do MOL ligy 2020/2021 tato družstva: Baník Most, Slavia Praha, Sokol Poruba, Zora Olomouc, Sokol Písek, Handball Club Zlín, SHK Veselí n. M., HK Hodonín a DHC Plzeň.

Další články