Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Národní tým Šilhavý nominoval na Anglii a Severní Irsko

Šilhavý nominoval na Anglii a Severní Irsko

foto: Petr Pelíšek

01. 10. 2019 - 15:15

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý odtajnil v úterý dopoledne nominaci na říjnové zápasy v Praze. Český tým se v rámci kvalifikace na evropský šampionát utká s Anglií, následně v přípravném utkání vyzve Severní Irsko. O složení národního týmu informoval asociační server fotbal.cz.

V nominaci došlo ke změně mezi trojicí brankářů, když společně s Tomášem Vaclíkem a Jiřím Pavlenkou byl do národního týmu povolán Ondřej Kolář ze Slavie.

Dominantní zastoupení mezi obránci má pražská Slavie, když se do nominace kromě Bořila, Coufala a Kúdely dostal také David Hovorka, jenž byl v nominaci v roce 2017 také při příležitosti zápasu se Severním Irskem. V nominaci naopak není Marek Suchý.

"Hrají velmi dobře a přesvědčili nás svými výkony za Slavii, se kterou se dostali i do Ligy mistrů. Chybí Marek Suchý i Tomáš Kalas. Ztráta Marka samozřejmě není ideální, ale musíme to zvládnout bez něj," uvedl trenér Šilhavý pro fotbal.cz. "Davida Hovorku sleduji již delší dobu, líbí se mi jeho charakter na hřišti. Nikdy jsem s ním nepracoval přímo v týmu, ale je vidět, jak zápasy prožívá a má v sobě velký zápal," pokračoval trenér.

V nominaci nechybí záložník David Pavelka, jenž vynechal zářijový reprezentační sraz kvůli zranění. "David je tahoun a jsme moc rádi, že je zpět v našem týmu, protože je to důležitý hráč našeho středu hřiště společně s Tomášem Součkem," uvedl kouč.

Český tým čeká zápas s Anglií v pátek 11. října od 20:45 v Sinobo Stadium. Přípravné utkání se Severním Irskem se hraje v pondělí 14. října od 19:00 na pražské Letné.

Nominace:
Brankáři: Ondřej Kolář (SK Slavia Praha), Jiří Pavlenka (SV Werder Brémy), Tomáš Vaclík (Sevilla FC).
Obránci: Jan Bořil (SK Slavia Praha), Jakub Brabec (FC Viktoria Plzeň), Vladimír Coufal (SK Slavia Praha), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor), David Hovorka (SK Slavia Praha), Pavel Kadeřábek (TSG Hoffenheim), Ondřej Kúdela (SK Slavia Praha), Filip Novák (Trabzonspor).
Záložníci: Vladimír Darida (Hertha BSC), Josef Hušbauer (SK Slavia Praha), Jakub Jankto (UC Sampdoria), Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň), Alex Král (FC Spartak Moskva), Ladislav Krejčí (Bologna FC), Lukáš Masopust (SK Slavia Praha), David Pavelka (Kasimpasa), Tomáš Souček (SK Slavia Praha).
Útočníci: Michal Krmenčík (FC Viktoria Plzeň), Patrik Schick (RB Lipsko).

Náhradníci:
Brankář: Tomáš Koubek. Obránci: Lukáš Hejda, Tomáš Holeš, Radim Řezník, Stefan Simič. Záložníci: Antonín Barák, Václav Černý, Adam Hložek, Tomáš Hořava, Lukáš Kalvach, Tomáš Přikryl, Michal Sadílek, Michal Trávník, Matěj Vydra, Jaromír Zmrhal. Útočníci: Martin Doležal, Tomáš Chorý, Jan Matoušek, Tomáš Necid, Zdeněk Ondrášek, Milan Škoda.

Další články