Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Odchovanci Sigmy v rerpe Národní tým doplnili Kalvach, Doležal a Ševčík

Národní tým doplnili Kalvach, Doležal a Ševčík

foto: fotbal.cz

11. 11. 2019 - 13:58

Česká fotbalová reprezentace se sešla před závěrečnými zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Kosovu (čtvrtek 14. listopadu v Plzni) a v Bulharsku (neděle 17. listopadu v Sofii). Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý zároveň doplnil nominaci o tři zbývající jména. Dodatečnou pozvánku dostali Lukáš Kalvach z Viktorie Plzeň, Martin Doležal z FK Jablonec a nováček Petr Ševčík ze Slavie. Všichni tři hráči jsou odchovanci SK Sigma Olomouc!

Tým je nyní kompletní. Soupiska obsahuje dvacet hráčů do pole a tři brankáře, kteří budou bojovat o postup na mistrovství Evropy 2020. Případná výhra proti Kosovu už by Česku zajistila účast na šampionátu.

Úplným nováčkem bude pětadvacetiletý záložník Ševčík. Reprezentační trenéři ho v minulých měsících důkladně sledovali a při minulých nominacích figuroval jako náhradník. Teď se do národního týmu poprvé dostal. Olomoucký odchovanec působil v českých mládežnických výběrech od U16 po U21.

Čtyřiadvacetiletý střední záložník Kalvach už naopak byl na předchozích dvou srazech národního týmu. Má za sebou také zápasovou premiéru v reprezentačním dresu, když před měsícem nastoupil v přípravě proti Severnímu Irsku (2:3).

Nejzkušenější z trojice dodatečně nominovaných hráčů je devětadvacetiletý útočník Doležal. Ten letos a loni odehrál za reprezentaci čtyři zápasy.

Další články