Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Sigma hrát může a bude Nakažené objevily testy v Bohemians, na Baníku a Budějovicích

Nakažené objevily testy v Bohemians, na Baníku a Budějovicích

foto: Petr Pelíšek

21. 08. 2020 - 21:45

Dobrá zpráva přišla do sídla Ligové fotbalové asociace z Olomouce, kde dnes absolvovala Sigma přetestování a v rámci druhé vlny se neprokázala nákaza u žádného hráče ani člena realizačního týmu. Olomoucký tým tak bez obou již včera pozitivně testovaných členů realizačního týmu a jednoho hráče může nastoupit k sobotnímu zápasu prvního kola proti Slovanu Liberec. Na Andrově stadionu se utkání uskuteční podle původního plánu od 17 hodin. LFA to uvelda na svém webu.

V rámci pátečního povinného testování v klubu Bohemians Praha 1905 na přítomnost viru SARS-CoV-2 byly nalezeny čtyři pozitivní případy z řad hráčů. Stejně tak vykázaly testy jednu osobu z Budějovického Dynama a v ostravském Baníku. Negativně testované osoby ze všech zmíněných klubů projdou dalším přetestováním v sobotu ráno a v případě negativních výsledků budou kluby moci o den později nastoupit ke svým utkáním prvního kola FORTUNA:LIGY.

Povinné testování na SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění covid-19, mělo v Baníku jeden pozitivní výsledek. Klub nyní postupuje v součinnosti s příslušnými orgány a celý tým se v sobotu dopoledne podrobí druhému kolu testování, po němž by mělo být jasno o osudu nedělního zápasu v Karviné. „Jedná se o jednu osobu s bezpříznakovým průběhem onemocnění. Ta je ode dneška v karanténě, a pokud u zbytku týmu budou v sobotu výsledky opakovaných testů negativní, mělo by se nedělní utkání v Karviné řádně odehrát,“ řekl tiskový mluvčí FC Baník Ostrava Marek Lorenc.

Fotbalisté A-týmu Dynama České Budějovice včetně členů realizačního týmu a dalších zaměstnanců klubu absolvovali v pátek dopoledne testování na přítomnost nového typu koronaviru. Výsledky bohužel odhalily jednoho nakaženého hráče a tým tak musel přerušit přípravu na zápas se Slavií. „Po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí byl na sobotní dopoledne nařízený další kontrolní odběr všech zainteresovaných osob a na základě výsledků tohoto testování bude rozhodnuto o tom, jak to bude s nedělním zápasem proti Slavii Praha," říká generální manažer Dynama Martin Vozábal.

Další články