Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Hokejová reprezentace Jalonen začal skládat tým na šampionát

Jalonen začal skládat tým na šampionát

foto: ceskyhokej.cz

25. 03. 2022 - 22:01

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd s hlavním trenérem Kari Jalonenem zveřejnili nominaci na první část přípravného kempu před mistrovstvím světa 2022 ve Finsku. Na soupisce národního týmu pro soustředění v Plzni figurují 3 brankáři, 8 obránců a 13 útočníků.

Komunikace mezi Petrem Nedvědem a Kari Jalonenem probíhá v posledních dnech na dálku, protože generální manažer je aktuální na inspekční cestě v zámoří. „Mým cílem je potkat se tu s co nejvíce českými hráči v NHL a jednat s nimi o jejich případné účasti na MS. Kari zase postupně objíždí extraligové stadiony, kde sleduje hráče, kteří také přicházejí v úvahu pro nominaci do reprezentace. Jsme spolu v takřka denním kontaktu a vše spolu konzultujeme,“ řekl Petr Nedvěd. „Pro první část přípravného kempu jsme se snažili vybrat správný mix mladých hráčů, kteří by měli být budoucností reprezentace, a zkušených hokejistů, kteří mají aktuálně formu na to poprat se o finální nominaci na světový šampionát,“ doplnil generální manažer českého týmu.

V průběhu přípravy se k týmu připojí i Krejčí, Krejčík a Klok

Vedení reprezentace také sleduje vyřizovací boje ve všech hlavních evropských soutěžích včetně Tipsport extraligy. „Máme společný seznam hráčů, které jsem připraven oslovit, jakmile jejich týmy skončí v play-off,“ řekl Nedvěd. Do přípravy národního týmu by se v následujících týdnech měli zapojit ještě tři další hráči se zkušenostmi z reprezentace, kterým už sezona skončila – David Krejčí, Jakub Krejčík a Lukáš Klok.

„S Davidem jsme se dohodli, že se teď několik týdnů bude připravovat individuálně a k národnímu týmu by se měl připojit jeden až dva týdny před začátkem mistrovství světa,“ připustil Nedvěd a osvětlil i situaci okolo obránců Krejčíka a Kloka. „Lukáš Klok doléčuje drobné zranění, ale do přípravy by se měl zapojit během následujících 14 dnů. Podobně jako Jakub Krejčík, který se připojí po splnění klubových povinností,“ uzavřel.

Česká hokejová reprezentace zahájí pod vedením trenéra Kariho Jalonena a asistentů Libora Zábranského s Martinem Eratem přípravu na dvojutkání s Rakouskem v Plzni. V místní aréně se bude připravovat od pondělí 28. března do čtvrtka 31. března 2022. Další sraz začne v neděli 3. dubna 2022 ve Znojmě, kde se národní mužstvo střetne ve středu 6. dubna s Rakouskem. Odveta je naplánována na pátek 8. dubna 2022 v Linci. Vstupenky na zápas ve Znojmě mohou fanoušci zakoupit ZDE.

Nominace národního týmu na první část přípravy
Brankáři: Aleš Stezka (HC Vítkovice Ridera), Štěpán Lukeš (HC Energie Karlovy Vary), Dominik Pavlát (HC Škoda Plzeň 1929)
Obránci: Radek Kučeřík (HC Kometa Brno), Vojtěch Budík, David Jiříček, Lukáš Kaňák (HC Plzeň 1929), Patrik Demel (HC Verva Litvínov), Jan Ščotka (JYP Jyväskylä), Ronald Knot (Neftekhimik Nizhnekamsk), Michal Jordán (Amur Chabarovsk)
Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik (všichni HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík, Luboš Horký (oba HC Kometa Brno), Petr Kodýtek, Martin Lang (oba HC Plzeň 1929), Patrik Zdráhal (HC Verva Litvínov), Jan Bambula, Jakub Navrátil (oba HC Olomouc), Petr Fridrich, Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera)

Další články