Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Bude jím značka SELECT FORTUNA:LIGA zavádí od sezóny 2022/23 jednotný míč

FORTUNA:LIGA zavádí od sezóny 2022/23 jednotný míč

foto: select-sport.com

22. 09. 2021 - 20:59

Všechna utkání nejvyšší soutěže se od soutěžního ročníku 2022/23 budou hrát s jednotným míčem stejně značky. Kluby FORTUNA:LIGY si schválily revoluční novinku již v červnu tohoto roku. Ligová fotbalová asociace nyní vybrala konkrétní značku pro nadcházející sezóny, kterou bude značka Select. Unikátní vizuál jednotného míče představí LFA před příští sezónou.

„Hrát všechna utkání ligy s jednotným míčem byl náš cíl, tento projekt jsme diskutovali dlouho a jsem rád, že jsme jej přetavili v realitu a uzavřeli kontrakt se značkou SELECT, která klubům FORTUNA:LIGY míče pro nadcházející sezóny dodá,“ řekl k rozhodnutí LFA předseda Ligového výboru Dušan Svoboda.

Společnost Select dodává míče již mnoha zahraničním prestižním soutěžím, mimo jiné jde o nejvyšší soutěže v Portugalsku, Nizozemsku, Dánsku, Švédsku, Norsku či Belgii. S míči Derbystar od Selectu se hraje i německá Bundesliga. „Zařadíme se tak mezi ostatní vyspělé soutěže, které s jednotným míčem hrají. Považuji to za jednoznačně správný krok,“ dodal Svoboda.

„Značka Select splnila všechny parametry, které si Ligová fotbalová asociace při výběru dodavatele jednotného míče vytyčila. Velký důraz jsme kladli na reference z jiných soutěží, kvalitu míče či spolehlivost dodavatele. Těším se na chvíli, až všem fotbalovým fanouškům v Česku před nadcházející sezónou představíme historicky první jednotný míč FORTUNA:LIGY,“ řekl Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace a dodal. „Šestnáct celků nejvyšší fotbalové soutěže obdrží letní i zimní verzi míčů, který ponese unikátní design“.

SELECT jako míčový specialista vyrobí každoročně více než 3,5 milionu míčů a prodává je do více než 50 zemí světa. Pro ligové modely jsou vybírány nejlepší materiály, které jsou podrobeny důkladnému testování herních vlastností a odolnosti. Originální dvaatřicetipanelová konstrukce míče je základem značky, kterou vynalezl Eigil Nielsen a která vždy zajišťuje stabilní a přímou dráhu letu. „Jsme velmi šťastni, že SELECT bude prvním oficiálním míčem v historii české ligy a těšíme se na spolupráci s Ligovou fotbalovou asociací. Česká liga bude v pořadí již dvanáctou nejvyšší soutěží v Evropě a dozajista posílí naši pozici jako nejrozšířenějšího dodavatele oficiálních ligových míčů v Evropě,“ řekl Jesper Ullits, Regional Export Manager společnosti SELECT Sport.

„Jsme rádi, že můžeme zúročit více než dvacet let zkušeností spolupráce s dánskou značkou SELECT na českém trhu a rozšířit její portfolio o domácí nejvyšší soutěž. Těšíme se na spolupráci s Ligovou fotbalovou asociací a věříme, že elitním českým klubům budeme v následujících letech poskytovat prvotřídní servis a dodávat kvalitní míče, se kterými hraje řada soutěží v Evropě,“ doplnil Jiří Melichar ml., ředitel mcompanies.cz, která zajišťuje distribuci míčů SELECT na českém trhu.

Další články