Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Budou ji využívat i kluby Žďárské střední školy budou mít novou tělocvičnu

Žďárské střední školy budou mít novou tělocvičnu

foto: Kraj Vysočina

21. 08. 2019 - 16:00

Kraj Vysočina postupně činí všechny potřebné kroky k výstavbě nové tělocvičny pro Průmyslovou školu i Gymnázium ve Žďáře nad Sázavou. Společná investice Kraje Vysočina s městem Žďár nad Sázavou umožní už v roce 2022 otevřít multifunkční kryté sportoviště o rozměrech 44 x 25 metrů, tedy tak velké, aby mohlo obsloužit široké spektrum sportovních aktivit. Předběžné odhady ceny budoucí krajské tělocvičny přesahují 70 miliónů korun a kraj je zatím připraven ji financovat z vlastních zdrojů.

„Platí, že město Žďár nad Sázavou se chce finančně podílet ve výši 33 procent, nejvýše částkou 23 milióny korun. Kraj vyjde městu vstříc a umožní tělocvičnu využívat i pro činnost místních sportovních klubů a veřejnosti,“ připomněl Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Kraj Vysočina má už hotové první studie na novou sportovní halu/tělocvičnu. Optimistická varianta říká, že už v polovině příštího roku by mohla být hotová kompletní projektová dokumentace a ještě během podzimu 2020 by kraj rád vysoutěžil dodavatele stavby. Hotovo by mělo být v roce 2022. Nová tělocvična vyroste na pozemcích Kraje Vysočina v areále žďárské průmyslové školy.

Podle Martina Kukly by krajským středním školám i sportující veřejnosti měl být k dispozici univerzální sportovní prostor, kde půjde provozovat téměř všechny běžné kolektivní sporty – basketbal, házenou, florbal, futsal, volejbal, k dispozici budou stoly pro stolní tenis, atletické překážky... Jako poslední byla do projektu doplněna lezecká stěna, Kraj Vysočina tak vyšel vstříc žádosti místního horolezeckého oddílu. Stěna bude instalována v rozsahu, kterou umožní vnitřní dispozici haly.

Dispozice a rozměry tělocvičny budou vhodné pro pořádání národních  soutěží. Kapacita tělocvičny dovoluje její rozdělení na dvě tréninkové plochy. Pro diváky bude navrženo zvýšené sezení v kapacitě cca 100 osob s dobrým výhledem ve svislém i vodorovném směru.

Další články