Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Už má občanku Vysoká škola polytechnická Jihlava slaví 15 let

Vysoká škola polytechnická Jihlava slaví 15 let

04. 06. 2019 - 09:16

Kdyby byla Vysoká škola polytechnická Jihlava člověkem, mohla by se ode dneška chlubit tím, že má občanku. A už jen tři roky jí zbývají do plnoletosti. Škola se může chlubit například tím, že je jedinou veřejnou vysokou v kraji.

Vysokou školu polytechnickou Jihlava absolvovalo doposud necelých pět tisíc studentů. Absolventi našich zdravotnických oborů našli uplatnění na významných klinikách jak v  České republice, tak i v zahraničí, např. ve Vídni nebo v Ženevě. Absolventi technických oborů  směřují do nadnárodních společností se strojírenským a technickým zaměřením, nejen v našem kraji. Absolventi ekonomických oborů zastávají důležité posty např. v oblasti personalistiky a marketingu hlavně v bankovní sféře a u významných nadnárodních korporací.

"Aktuálně máme téměř 1700 studentů prezenční i kombinované formy studia, kteří studují bakalářské i magisterské obory různého zaměření. Od aplikované techniky a informatiky přes cestovní ruch až po zdravotnické obory, kde například obor Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví je zcela unikátním v rámci vysokého školství České republiky," uvedla mluvčí školy Magdalena Martini.

Během studia klade VŠPJ velký důraz na praxi. Studenti absolvují několika měsíční praxe ve společnostech jak z veřejné tak i ze soukromé sféry a zároveň i ve zdravotnických institucích.

V roce 2018 byla zahájena dosud největší investice VŠPJ – dlouhodobě plánovaná přístavba výukového centra a rekonstrukce severovýchodního křídla hlavní budovy. Moderní výukové centrum s kapacitou 330 míst bude sloužit nejen pro výuku studentů, ale stane se také centrem kultury a setkávání, a to nejen pro studenty, ale i pro veřejnost.

Vysoká škola polytechnická Jihlava je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina nabízející tříleté bakalářské studijní obory: Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi, Aplikovaná informatika, Cestovní ruch, Finance a řízení, Finance and Management (v angličtině), Počítačové systémy, Porodní asistentka, Všeobecná sestra a Zdravotně sociální pracovník a také navazující magisterské studium v oboru Komunitní péče v porodní asistenci a Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví. Škola rovněž nabízí studium v rámci univerzity třetího věku (U3V), zahraniční pracovní stáže a výměnné zahraniční pobyty. Jako jediná vysoká škola v ČR provozuje také vlastní cestovní kancelář.

Další články