Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

VŠPJ si vyměnila studenty s Užhorodskou národní univerzitou

VŠPJ si vyměnila studenty s Užhorodskou národní univerzitou

23. 05. 2019 - 08:22

Už sedm let probíhá spolupráce Katedry cestovního ruchu Vysoké školy polytechnické Jihlava a Fakulty cestovního ruchu Užhorodské národní univerzity. Od roku 2013 do roku 2018 proběhlo již jedenáct týdenních výměnných pobytů. V letošním roce byla skupina ukrajinských kolegů v Jihlavě od 13. do 16. května. 

Letošní studentský workshop byl na téma Kulturní cestovní ruch Vysočiny a Zakarpatské Ukrajiny. Za každou z univerzit se ho zúčastnilo deset studentů a dva akademici. Oficiální program slavnostně zahájila prorektorka pro strategii a vnější vztahy Alena Štěrbová. Naše ukrajinské hosty přijal radní Kraje Vysočina Martin Hyský a vedoucí Oddělení kanceláře hejtmana Kateřina Svobodová.

Studenti byli rozdělení do pěti mezinárodně smíšených týmů, které se zabývaly problematikou kulturního života a kulturních zvyklostí, historickými pamětihodnostmi a jinými atraktivitami obou regionů. Zároveň měli možnost srovnat podmínky studia na partnerské škole. 

V rámci bohatého programu navštívili studenti s doprovodem město Telč, které je zapsané na seznamu památek UNESCO a nechyběla ani prohlídka jihlavské ZOO. Mimo Vysočinu strávili studenti celý den na terénní exkurzi v Praze, kde absolvovali prohlídku historických památek centra Prahy, při které plnili zadané úkoly průvodcovské činnosti a připravovali podklady pro závěrečné prezentace.

Spolupráce vyvrcholila přehlídkou jednotlivých prezentací a vyhlášením vítězné prezentace. 

Dle reakcí účastníků obou vysokých škol se setkání i přes nepřízeň počasí vydařilo a tito studenti a učitelé se znovu setkají v září 2019 v Užhorodu.

Další články