Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Špičková péče v Olomouci O českého Terminátora pečuje doktor Neoral

O českého Terminátora pečuje doktor Neoral

foto: archiv redakce

18. 11. 2019 - 00:00

Olomoucký rodák Karel Vémola, bezesporu nejznámější a nejpopulárnější bojovník z České republiky, musel po zápase století na chvíli zpět do srdce Hané. Tak, jako je Karlos nejlepší tuzemský fighter, tak jsou jedni z nejlepších lékařů v zemi z Olomouce. A právě zde se Terminátor z olomouckých Hodolan rozhodl řešit své zdravotní potíže.

Karlos Vémola musel na operační sál tři dny po duelu s Attilou Véghem. A nešlo o zranění z boje, nýbrž o plánovaný zákrok. Vémola měl totiž potíže s ramenem už před sledovaným zápasem.

„Zranění měl Karlos ještě předtím, už v době, kdy se chystal na tento zápas. Léčil jsem ho již dva tři měsíce před tím soubojem. Celou přípravu absolvoval spolu s intenzivní léčbou na Neo Sport Clinic, aby se nachystal co nejlépe,“ řekl Petr Neoral, vedoucí lékař kliniky.

„Plán byl takový, že po tomto fightu mu rameno hned dáme do pořádku. Ale nedoporučoval jsem mu, aby do toho zápasu vůbec šel. Mé doporučení bylo, aby si rameno nechal vyléčit a ten zápas odložil. Nicméně to pro něj bylo tak důležité, že riskoval i to, že rameno potom bude v horším stavu. A ve finále pak také bylo. Takže tam potom měl kombinaci dvou poškození,“ vysvětlil Neoral.

Neo Sport Clinic se věnuje, mimo jiné, také komplexní péči, aby se lidé po zraněních nebo úrazech mohli vrátit do normálního stavu co nejrychleji. A samozřejmě zde bude rehabilitovat také Karlos. „Je to tak. Částečně bude rehabilitovat v Olomouci na naší klinice, částečně v Anglii,“ uvedl Neoral. „Do plné zátěže mu dovolím jít po třech měsících,“ podotkl.

Doktor Neoral se svým týmem o sportovce pečuje pravidelně. „Teď připravujeme tenisty Jebavého a Zelenaye na Australian Open. Co se týče ramene, tak si troufnu říct, že Neo Sport Clinic patří mezi nejlepší centra na léčbu této partie. A k nám na ortopedickou kliniku Fakultní nemocnice Olomouc se jezdí učit operovat ramena, i díky tomu se ke mně Karlos dostal,“ řekl Neoral. Zpět do hry a akce pomáhá sportovcům z mnoha odvětví. „Kromě bojových sportů jde o tenis, házenou, hokej, ale také volejbal, prostě ty sporty, ve kterých jsou v akci ruce. Operoval jsem například také olomouckou volejbalistku Michalíkovou,“ poznamenal.

Další články