Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Krajští záchranáři pomalu zabydlují nové výcvikové středisko

Krajští záchranáři pomalu zabydlují nové výcvikové středisko

foto: Kraj Vysočina

15. 01. 2020 - 12:00

Ještě pár týdnů potrvá, než bude kompletně dovybaveno nové výcvikové centrum Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina na Vrchlického ulici v Jihlavě. Na konci loňského roku si záchranka převzala hotovou dvoupodlažní stavbu a nyní běží řada veřejných zakázek na nákup speciálního vybavení nejen pro praktický výcvik, ale například i pro teoretickou přípravu v podobě moderní audiovizuální techniky schopné komunikovat mezi přednáškovým a cvičným sálem,“ popisuje náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla. Výcvikové centrum stálo 85 miliónů korun, až 85% uznatelných nákladů pokryje dotace IROV.

 

„Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina si může začít zvykat na velkorysé prostory pro komplexní systém vzdělávání zdravotnických záchranářů i odborné veřejnosti. Aktuálně probíhá zácvik obsluhy vrtulníkového trenažéru, v plánu je dokončení vnitřní i venkovní lezecké stěny a na dovybavení čekají také pracoviště tréninku biohazard týmu,“ vyjmenovává při prohlídce objektu náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Veřejnosti se nové prostory otevřou v rámci Dětského dne, který krajská záchranka plánuje na konec května. Den otevřených dveří výcvikového centra s ukázkami a výkladem je naplánován na září 2020.

Další články