Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Vybavení za 45 tisíc Kraj Vysočina podpoří mladé hasiče v Zakarpatí

Kraj Vysočina podpoří mladé hasiče v Zakarpatí

foto: Pixabay

03. 08. 2019 - 16:00

Sportovním vybavením v hodnotě 45 000 korun podpoří Kraj Vysočina činnost mladých hasičů v partnerském regionu Zakarpatská oblast Ukrajiny. Věcný dar obdrží Mukačevská specializovaná škola, která realizuje tzv. Školu bezpečnosti. Součástí sportovního vybavení budou například batohy, stany, spací pytle, karimatky, karabiny, helmy nebo trekové hole.

 
Škola bezpečnosti je dobrovolnou nepolitickou celostátní ukrajinskou organizací, která působí na základě dobrovolnosti a rovnoprávnosti svých členů, zákonnosti a otevřenosti. Škola byla založena za účelem popularizace zdravého a aktivního způsobu života mezi dětmi a mládeží, pro zlepšení stupně praktické přípravy na extrémní situace, pro školení související s reakcí na mimořádné události, profesní orientaci a popularizaci povolání záchranáře, jakož i pro budování přátelských vztahů s mladými záchranáři z cizích zemí.

Pobočka Školy bezpečnosti v Mukačevu zahájila svou činnost v září 2008 a za 10 let získalo hnutí v okrese Mukačevo na popularitě a sjednotilo kolem sebe více než 200 chlapců a děvčat, kteří mají teoretické a praktické znalosti a jsou připraveni pomáhat lidem.

Další články