Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Kraj bude nakupovat ochranné prostředky dynamicky

Kraj bude nakupovat ochranné prostředky dynamicky

foto: Pixabay

03. 06. 2020 - 09:00

Ochranné prostředky pro vlastní příspěvkové organizace bude nyní Kraj Vysočina nakupovat prostřednictvím dynamického nákupního systému. Ten bude zaveden na 36 měsíců a mohou být realizovány veřejné zakázky na nákup například roušek, štítů, rukavic, respirátorů nebo ochranných obleků.

„Předpokládáme, že tento způsob nákupu nám umožní dostat se při doplňování ochranných pomůcek, zejména pro zajištění jejich stálé rezervy u našich organizací, na co nejnižší cenu. Zároveň je zaručena vysoká flexibilita a rychlost dodání. Současná trvalá rezerva by měla v případě další vlny koronavirové infekce vystačit přibližně na měsíc provozu,“ přiblížil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Zatímco dynamický nákupní systém bude využíván pro doplnění trvalé rezervy ochranných prostředků a také  jako rychlý způsob, jak reagovat na další pandemickou vlnu, běžný provoz a spotřebu ochranných pomůcek především v nemocnicích, u záchranné služby nebo v  pobytových sociálních službách si budou jako doposud řešit přímo jednotlivé příspěvkové organizace. 

Jak doplnil náměstek Novotný, výhoda dynamického nákupního systému spočívá v možnosti rychlého zveřejnění veřejné zakázky na dodávku jednotlivých předem stanovených a specifikovaných položek – roušek, respirátorů, dezinfekce, rukavic, obleků, plášťů, návleků na boty, brýlí, čepic a štítů. Dodavatelé, kteří se předem do dynamického nákupního systému zaregistrují, pak už jen předloží konkrétní nabídku na konkrétní poptávanou položku. 

Další články